Kryptokrasch & bättre börsvärderingar

Bland det jobbigaste som finns som investerare med innehav på börsen är att se när ens tillgångar kraftigt tappar värde dag efter dag.

Till synes ser vi inte heller något ljus i tunneln gällande Ryssland/Ukraina konflikten, eller ränteläget.
Dessa osäkerheter ligger just nu som en våt filt över världens alla börsmarknader, vilket bidrar till att börsen YTD är inne i en riktigt ond spiral.

Kryptovalutakrasch

Inte heller dom säkra cryptovalutorna har varit någon safe haven för investerare som vill hedga sig mot fiatvalutor såsom USD/SEK/CAD etc.
Vi såg i veckan flera cryptovalutor såsom bl.a $LUNA krascha totalt, med en nergång om mer än 99%, vilket såklart är förödande för investerare som kan ha placerat flera årslöner i tillgången i tron om fina avkastningsmöjligheter framgent.

Bättre värderingar

Ingen av oss vet något om börsens framtid, men om vi kikar på börsens nuvarande värderingar så har dom allra flesta bolag kommit ner 20-40 procent i pris, vilket för mig är en fantastisk möjlighet att få tillgång till bolag som under många år har varit högt prissatta.

I takt med att pris går ner går även bolagens historiska yielder klivit upp.

  • Free Cash Flow Yield
  • Dividend Yield
  • Buyback Yield

Det är speciellt sektorer såsom fastigheter & tech som har tagit rejält med stryk under 2022 pga rådande ränteoro. Därmed finns det en uppsjö av bolag som handlas till attraktivare priser idag än för bara några månader sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s